Go straight to content
<
<
Resiliency at Work (R&#64;W) by and for young people: Digital innovations that promote social inclusion, health and employment

Resiliency at Work (R&#64;W) by and for young people: Digital innovations that promote social inclusion, health and employment

Det er store forskjeller mellom innfødte og innvandrere når det gjelder helse, utdanning, og arbeid. For eksempel, mens 86% av etnisk norske ungdom er under utdanning eller i arbeid, er samme tall for minoritetsungdom 65%. Mentorprogrammer som kopler ungdom (menteer) med frivillige voksne (mentorer) kan være forebyggende. En metaanalyse av 75 uavhengigeevalueringer av slike programmer støtter deres effekt med hensyn til atferdsmessige, sosiale, ogakademiske utfall. Likevel har mentoring og sosial entreprenørskap (måten programmene vanligvis organiseres) få tradisjoner i Norge. Videre har det blitt gjort lite internasjonalt med hensyn til å utvikle og bruke teknologi for å støtte effektiv og trygg mentoring.

Målet med prosjektet har vært å utvikle en digital og organisatorisk plattform som fremmer sosial kapital blant flerkulturelle ungdom, noe som har sammenheng med helse, skolegang og arbeidsdeltakelse. I tillegg skaffer prosjektet pilotdata om brukernes erfaringer med plattformen gjennom det 6-måneders lange mentorprogrammet. Intervjuer og fokusgrupper med tidligere programdeltakere (ungdom og frivillige voksne) ble bruktfor å kartlegge deres behov og ønsker.

I den første artikkelen fra prosjektet i JMIR (Radlick, etal., 2020) kom det frem generelle ønsker knyttet til selve mentorprogrammet og behov knyttet til teknologi. For eksempel fremheves tilhørighet som viktig og det forventes overenstemmelse mellom mentorer og menteer. Når det gjelder ønsker knyttet til teknologien uttrykker mange et ønske om høy sikkerhet, noe de begrunner med uheldige erfaringer med sosiale medier.

Den første iterasjonen av plattformen ble testet blant flere kull av menteer og mentorer, og foreløpige funn viste behov for videre tilpasninger i lys av brukeropplevelsen. Disse funnene blir brukt for å gi innspill til videre iterasjoner av digital støtte for flerkulturelle ungdom som deltar i mentorprogrammer.

Dette prosjektet er ledet av Avdeling for Digital Helseforskning ved Oslouniversitetssykehus i samarbeid med Catalysts, Fretex, Norges arbeids-og velferdsadministrasjon,Nasjonalt senter for e-helseforskning, Halmstad Universitet og NORCE.

Project facts

Name

Resiliency at Work (R&#64;W) by and for young people: Digital innovations that promote social inclusion, health and employment

Status

CONCLUDED

Duration

01.01.17 - 31.07.21

Research group

Research Topics

Funding

Research Council of Norway (RCN)

Project members

Barbara Deede Gammon
Elanor Halvorsen Brendmo