Post Doc
- Bergen
mago@norceresearch.no
+47 56 10 74 14
YUM ALGAE: enzYmes for improved sensory qUality of MicroALGAE ingredients in foods
Mikroalger er i ferd med å bli en attraktiv biologisk ressurs for bærekraftig produksjon i stor skala, og fremmer den blå bioøkonomien og regnes allerede som en av de mest lovende kildene til nye matprodukter. Mikroalgenes sensoriske egenskaper og manglende forbrukeraksept begrenser imidlertid utnyttelsen, hovedsakelig på grunn av fargen og smaken av hav.
YUM ALGAE-prosjektet tar sikte på å forbedre den generelle sensoriske kvaliteten til mikroalger brukt i mat ved å bruke enzymer. Enzymene vil målrette mot to av de viktigste organoleptiske egenskapene (aroma, smak, farge), nemlig den fiskelignende lukten assosiert med flyktige forbindelser og den grønne mørk fargen fra mikroalgepigmentene. Bbrød og ost der som inneholder mikroalger underkastet enzymatisk behandling og produsert uten behandling vurderes brukt som case, for å evaluere påvirkningen på den sensoriske profilen.
YUM ALGAE skal bidra til å øke verdien knyttet til marine bioressurser i tråd med prinsippene som definerer den blå bioteknologien. I tillegg vil det gjøre det mulig å overvinne hindringene knyttet til inntak av mikroalger som matingrediens, og øke potensialet for bruk som et svar på befolkningens behov i form av mer bærekraftige matløsninger, og fremme blå vekst.
Kontaktperson
Prosjektfakta
Navn
YUM ALGAE: enzYmes for improved sensory qUality of MicroALGAE ingredients in foods
Status
Aktiv
Periode
09.11.21 - 30.04.24
Sted
Bergen
Totalt budsjett
10.850.000 NOK