Gå rett til innhold
<
<
YUM ALGAE: enzYmes for improved sensory qUality of MicroALGAE ingredients in foods

YUM ALGAE: enzYmes for improved sensory qUality of MicroALGAE ingredients in foods

Mikroalger er i ferd med å bli en attraktiv biologisk ressurs for bærekraftig produksjon i stor skala, og fremmer den blå bioøkonomien og regnes allerede som en av de mest lovende kildene til nye matprodukter. Mikroalgenes sensoriske egenskaper og manglende forbrukeraksept begrenser imidlertid utnyttelsen, hovedsakelig på grunn av fargen og smaken av hav.

YUM ALGAE-prosjektet tar sikte på å forbedre den generelle sensoriske kvaliteten til mikroalger brukt i mat ved å bruke enzymer. Enzymene vil målrette mot to av de viktigste organoleptiske egenskapene (aroma, smak, farge), nemlig den fiskelignende lukten assosiert med flyktige forbindelser og den grønne mørk fargen fra mikroalgepigmentene. Bbrød og ost der som inneholder mikroalger underkastet enzymatisk behandling og produsert uten behandling vurderes brukt som case, for å evaluere påvirkningen på den sensoriske profilen.

YUM ALGAE skal bidra til å øke verdien knyttet til marine bioressurser i tråd med prinsippene som definerer den blå bioteknologien. I tillegg vil det gjøre det mulig å overvinne hindringene knyttet til inntak av mikroalger som matingrediens, og øke potensialet for bruk som et svar på befolkningens behov i form av mer bærekraftige matløsninger, og fremme blå vekst.

Kontaktperson

Marianne Goris

Post Doc - Bergen

mago@norceresearch.no
+47 56 10 74 14

Prosjektfakta

Navn

YUM ALGAE: enzYmes for improved sensory qUality of MicroALGAE ingredients in foods

Status

Aktiv

Periode

09.11.21 - 30.04.24

Sted

Bergen

Totalt budsjett

10.850.000 NOK

Forskningsområder

Forskningsgrupper

Finansiering

The EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation

Prosjekteier

Universidade de Lisboa

Prosjektmedlemmer

Anabela Raymundo
Carla Carvalho
Cristiana Nunes
Marianne Goris

Samarbeidspartnere

Pagarete Microalgae Solutions Sociedade Unipessoal, Instituto Superior Técnico, NORCE

Hold deg oppdatert om forskning og innovasjon fra NORCE

Meld deg på vårt nyhetsbrev