Forsker I
- Tromsø
saag@norceresearch.no
+47 56 10 78 87
FoodPrint


FOODPRINT er et samarbeidsprosjekt om utvikling av deteksjonsmetoder av genredigering for å fremme sporbarhet og merking av genmodifiserte (GM) produkter i hele næringskjeden.
Genredigering er ny teknikk for genetisk modifisering som i dag reguleres under EUs direktiv 2001/18/EF og av Genteknologiloven. Prosjektet tar sikte på å utvikle påvisnings-, identifiserings- og kvantifiseringsmetoder som kan oppfylle EUs analytiske krav.
Metodene utvikles i samarbeid med forskere og laboratorier i Østerrike, Brasil og Libanon. Et RRI-rammeverk (Responsible Research and Innovation) med aktiv deltakelse fra interessenter innen akademia, industri og forvaltning i Europa og Brasil, brukes for å inkludere ulike aspekter i næringskjeden, fra eksportør til importørland, inkludert leverandører fra GM- og ikke-GM-næringskjeder.
Kontaktperson
Prosjektfakta
Navn
FoodPrint
Status
Aktivt
Periode
01.01.20 - 30.12.24
Sted
Tromsø
Totalt budsjett
12.000.000 NOK